Kisah ada-ada  

Abang: Sayang............mlm ni mlm juma... (xsempat habis cakap)

Sayang: Abang, tolonglah faham, saya ni perempuan. Ada waktu2 yg tak boleh diganggu. 

Abang: Ye lah sayang..... (berlalu pergi, spt selalu)

Dek kerana kerap sgt si isteri menghalang, si suami pun mula menanda kalendar isterinya: 
1hb: period, xleh ganggu
2hb: period, xleh ganggu
3hb: period, xleh ganggu
4hb: period, xleh ganggu
5hb: period, xleh ganggu
6hb: period, xleh ganggu
7hb: period, xleh ganggu
8hb: habis period, belum mandi
9hb: xmandi lg, rasa mcm ada skit lagi
10hb: baru lepas period, so xleh ganggu
11hb: baru lagi ni, xleh ganggu lagi
12hb: xsedia lagi, xleh ganggu
13hb: kena hati2, xleh ganggu
14hb: waktu subur, xleh ganggu
15hb: waktu subur lagi, xleh ganggu
16hb: masih subur, xleh ganggu
17hb: kurang subur, belum boleh ganggu
18hb: xbrp subur doh tp xdop mood, so xleh ganggu
19hb: xsubur & xdop mood lagi, xleh ganggu
20hb: mood xcomey, xleh ganggu
21hb: mood xmari, xleh ganggu
22hb: mood x elok, xleh ganggu
23hb: wase mcm xsedap badan, xleh ganggu
24hb: mungkin sbb nk mari period, xleh ganggu
25hb: yer doh ni nk mari period, xleh ganggu
26hb: dekat doh nk period ni, xleh ganggu
27hb: wase mcm nk mari period, xleh ganggu
28hb: nok period doh ni, xleh ganggu
29hb: nok period lele doh ni, xleh ganggu
30hb: skiiitttt lagi nk period, jangan ganggu
31hb: mari blaka doh tanda2 nk period, jgn ganggu

Si suami ini pun sangat sedih, lantaran setiap hari isterinya rasa terganggu dengannya. 

Atas nasihat bbrp orang alim, si suami pun berkahwin lagi. 

Selepas melalui beberapa episod baling pinggan perang mulut tidur luar merajuk menyumpah seranah bagai, si suami pun mula menanda semula kalendar isteri pertamanya: 
1hb: hari ni turn saya yer abang
2hb: abg turn sana, sunyi saya
3hb: yeay abg balik sini mlm ni
4hb: xpuas lagi duk ngan abg smlm
5hb: alhamdulillah mlm ni dia milikku
6hb: abg xbalik, rindunyer kat abg
7hb: hari ni abg balik, nk masak special
8hb: hari ni main dgn anak2
9hb: hari ni bersama abg tersayang
10hb: kemas rumah je lah, abg xde
11hb: bestnyer jumpa abg lagi
12hb: rasa nak jogging lah hari ni
13hb: mesti mlm ni abg perasan sy makin kurus
14hb: abg xde, shopping dulu
15hb: abg ada, nk ajak abg shoppinglah
16hb: rindunyer dekat abang
17hb: jumpa abg lagi hari ni, bestnyer!
18hb: selalu rasa rindu....
19hb: marilah ganggu saya bang
20hb: xde org ker sy nak ganggu hari ni...?
21hb: hari ni sy pulak ganggu abg
22hb: duk sorg2, gi SPA pun best jgk ni...
23hb: cantik x saya abg, mari lah...
24hb: hmmm xpuas duk ngan abg smlm
25hb: sy belum period ni bang, marilah....
26hb: mentang2 sy nk period, xbalik abg mlm ni
27hb: tau lah saya period, tp jom lah tido sama...
28hb: sunyi nye abg xde. Rindu. 
29hb: saya kacau abg boleh? Abg duk diam2 je, sy period ni...
30hb: bila laa nak abis period ni
31hb: yeay dah boleh mandi, siap laa abg!

Langsung tiada perkataan "tak boleh ganggu". 

Setiap hari si isteri rasa gembira & bahagia, malah sentiasa mengharapkan "gangguan" si suami. Bila si suami xganggu pun si ister yg mengganggu. 

Bila ditanya tak mengaku. Biasalah, orang perempuan pun ada egonya. 

Itulah kebahagiaan dlm poligami yg ramai isteri tak tahu. Tak boleh dilihat dgn mata kasar. Kena lalu baru tahu. Tak kenal maka tak cinta. 

Suruhan Allah s.w.t pastinya membahagiakan. Sama jgk spt hudud dsb, bila ikut logik akal mmg xdpt jwpn. 

Kepada para isteri, carikanlah isteri utk suamimu, kerana itulah kunci kebahagiaanmu. Lebih cepat, lebih bahagia. In sya Allah.... 

Sila fwd ke bini masing2, ada brani? 😁😁😁

From Ust Zamri Rembau

AddThis Social Bookmark Button


0 comments: to “ Kisah ada-ada

Related Posts with Thumbnails

Bumi Tuhan... Bersaksilah

 

Design by Amanda @ Blogger Buster