Tentang Rezeki  


Allah nak ambik atau nak tarik rezeki kita dengan macam2 cara.
Tayar motor pancit lah,
Kereta rosak,
Duit kena curi lah,
Kena tipu lah sebab join bisnes itu ini,
Kena tipu join skim itu ini,
Dan Macam-Macam lagi.
Itu lah hakikatnya.

Kekadang kita berfikir soal rezeki dengan tidak adil..
Maka kita cemburukan Gaji,
Elaun dan pendapatan tambahan kawan kita yang bekerja ditempat lain atau bekerja lebih masa dengan berniaga dan sebagainya yang dilihat lebih besar dari kita.
Kita rasa resah melihat orang lain. 

Ingat! *REZEKI* itu bukan sahaja di slip gaji atau pada jumlah angka duit semata-mata. 

*Kekadang kita lupa..*
🔹Dapat bos ditempat kerja yang baik pun rezeki..
🔹Dapat kawan2 tempat kerja yang baik pun rezeki..
🔹Dapat masyarakat sekeliling tempat kerja yang baik pun rezeki..
🔹Kerja tak pressure pun rezeki..
🔹Sambil bekerja tapi banyak masa dengan family pun rezeki..

Banyak sangat rezeki yang Allah bagi kepada kita sebenarnya..

 *Jom fikir luasnya rezeki.*

 Jangan sempitkan hanya pendapatan yang tercatat atas kertas sahaja sebagai rezeki..

Kekadang..

🔸Ada orang direzekikan cantik & tampan, tapi tak direzekikan cinta.
🔸Ada orang direzekikan harta,tapi tak direzekikan anak-anak.
🔸Ada orang direzekikan anak-anak,tapi tak direzekikan kasih sayang.
🔸Ada orang direzekikan kekayaan,tapi tak direzekikan kebahagiaan.
🔸Ada orang direzekikan makanan yang hebat,tapi tak direzekikan selera.

Demikian Allah SWT membahagi kan rezekinya, jangan menyangka kita tidak ada rezeki. Rezeki tu ada dimana mana....
Bukan terletak pada manusia,Tapi Allah....

AddThis Social Bookmark Button


0 comments: to “ Tentang Rezeki

Related Posts with Thumbnails

Bumi Tuhan... Bersaksilah

 

Design by Amanda @ Blogger Buster