jom Qiamullail Masjid Negeri  


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


hanifa membesar  

slam wrt..


hanifa dh makin besar...

skrg buang air besar agak keras...

so, selalu nangis...

belajar tahan sket ya Iefa..

susu dicairkan sket.. 

moga terus kuat anak sulong ayah!

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


nov  




Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Laut Mati  

Laut Mati.. kisah Kaum Nabi Luth AS.. bangsa Sodom yang ditelan bumi...

Laut Mari yang tiada hidupan di dalam nya...

Allah Maha Kuasa.. subhanallah

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


jasa Bonda  

salam wrt...


Wan Joyah.. nenek saya. bulan last saya nak fight ke peringkat seterusnya dalam projek saya... beliau org penting yang membantu saya..

jua ummi hamidah dan Ibu latipah..

Besar pengorbanan dan doa mereka buat saya...

Moga Allah limpahkan keberkatan pada rezeki kita sekeluarga..

ameen!

robbuna yusahhil!

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Maqam nabi Syuib AS  

salam wrt..

alhamdulillah.. melawat maqam nabi Syuib AS... ayah mertua Nabi Musa AS..

Jazakallah Ya NabiYallah.. Ya Rasullallah..

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


maqam nabi yusyak AS  



melawat maqam nabi Yusyak AS. alhamdulillah

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


seven sleepers, Jordan  

salam wrt...

Hari ni selamat tiba di Amman jordan waktu subuh..

sejuk... luar jangkaan... jaket kulit x bawa..huhu...

selesai urusan imegresen, terus naik bas ke hotel utk sarapan. 
macam biasa, makanan mereka berbeza sedikit.. ala, macam turkey hari tu..πŸ˜‰

ibu pulak bekalkan rendang. apa lagi, santapkan sahaja bersama rakan2πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

yang best, kali ni aku makan buah zaitun. ni betul2.. hehe.. masa di turkey masih belum nk makan... ni mcm rse nk mkn juga sbb tmpt ni byk pohon zairun dan sejarah2 berkaitan buah zaitun..

then, menuju ke tempat tinggi 
utk melihat keadaan bangunan di Jordan.

seterusnya ke gua ashabulkahfi.. walaupun ade 3 tempat yg bercerita tntg kisah tu.. cnthnya di Izmir, turkey.. then africa.. tp yg ni versi jordan. dan rsenya mungkin tempat ini tepat menurut Quran. 
dan binaan yg di bina merupakan
 masid sbgai ingatan kpd sejarah ini... 
solat dhuha dan zohor di sini bersama ahli kariah..

kemudian ke sebuah kedai barang2 jordan nk bawa bekal blik... 
sini agak mahal. 1 dinar sama dengan Rm 5 hinggit..😢😢😢

lps tu, gi mkn tghr then tros ke hotel. alhamdulillah












Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Related Posts with Thumbnails

Bumi Tuhan... Bersaksilah

 

Design by Amanda @ Blogger Buster