jom Qiamullail Masjid Negeri  


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


hanifa membesar  

slam wrt..


hanifa dh makin besar...

skrg buang air besar agak keras...

so, selalu nangis...

belajar tahan sket ya Iefa..

susu dicairkan sket.. 

moga terus kuat anak sulong ayah!

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


nov  




Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Laut Mati  

Laut Mati.. kisah Kaum Nabi Luth AS.. bangsa Sodom yang ditelan bumi...

Laut Mari yang tiada hidupan di dalam nya...

Allah Maha Kuasa.. subhanallah

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


jasa Bonda  

salam wrt...


Wan Joyah.. nenek saya. bulan last saya nak fight ke peringkat seterusnya dalam projek saya... beliau org penting yang membantu saya..

jua ummi hamidah dan Ibu latipah..

Besar pengorbanan dan doa mereka buat saya...

Moga Allah limpahkan keberkatan pada rezeki kita sekeluarga..

ameen!

robbuna yusahhil!

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Maqam nabi Syuib AS  

salam wrt..

alhamdulillah.. melawat maqam nabi Syuib AS... ayah mertua Nabi Musa AS..

Jazakallah Ya NabiYallah.. Ya Rasullallah..

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


maqam nabi yusyak AS  



melawat maqam nabi Yusyak AS. alhamdulillah

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


seven sleepers, Jordan  

salam wrt...

Hari ni selamat tiba di Amman jordan waktu subuh..

sejuk... luar jangkaan... jaket kulit x bawa..huhu...

selesai urusan imegresen, terus naik bas ke hotel utk sarapan. 
macam biasa, makanan mereka berbeza sedikit.. ala, macam turkey hari tu..πŸ˜‰

ibu pulak bekalkan rendang. apa lagi, santapkan sahaja bersama rakan2πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

yang best, kali ni aku makan buah zaitun. ni betul2.. hehe.. masa di turkey masih belum nk makan... ni mcm rse nk mkn juga sbb tmpt ni byk pohon zairun dan sejarah2 berkaitan buah zaitun..

then, menuju ke tempat tinggi 
utk melihat keadaan bangunan di Jordan.

seterusnya ke gua ashabulkahfi.. walaupun ade 3 tempat yg bercerita tntg kisah tu.. cnthnya di Izmir, turkey.. then africa.. tp yg ni versi jordan. dan rsenya mungkin tempat ini tepat menurut Quran. 
dan binaan yg di bina merupakan
 masid sbgai ingatan kpd sejarah ini... 
solat dhuha dan zohor di sini bersama ahli kariah..

kemudian ke sebuah kedai barang2 jordan nk bawa bekal blik... 
sini agak mahal. 1 dinar sama dengan Rm 5 hinggit..😢😢😢

lps tu, gi mkn tghr then tros ke hotel. alhamdulillah












Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


nasi lemak simpang 3  

salam... menu sarapan pagi ini



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


accountant or Artist?  



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


urusan...  

salam wrt..

moga urusan perumahan Allah permudahkan...

ya Allah.. jadikan ia sebagai pelaburan akhirat aku...

ameen

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


sudah hampir  

salam wrt.. semakin dekat dengan tarikh perjalanan.. bagimanakah rupa sebenar masjidil aqsa.. bagaimana jiwa2 mereka di sana.. bagaimana seawal menjejak kaki di bumi para rasul anbiya?..


kemudian Ke Makkah.. adakah aku dapat menjiwai roh perjuangan Rasulullah saw? jejak2 yg ditinggalkan...

kemudian ke Madinatul munawwarah..
keindahan bersama Nabi...

sampaikanlah Ya Allah.. sampaikanlah rohku ke sana...

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


hanifa di usia 1 tahun 4 bulan  

salam... di KPJ seremban. hanifa Baruk dan selsema teruk. dh mula panas semula. 38.4 dC.


Robbuna yusahhil

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


sujud seorang anak setahun  

hanifa sujud


kemudian hanifa menjadi pelukis jalanan


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


jagalah ibumu  


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


sendirian...  

salam wrt.. sendirian... datang kedunia sendirian... nanti kembali sendiri...

Di dunia... tekadang ramai... kadang2 sorang... 

Bekerja kadang2 dalam pasukan.. kadang2 sendirian..

berniaga pun begitu juga asam garamnya...

Malam ini bertemankan secangkir teh pengubat letih... 

sedang menunggu kuewtiau goreng Ayam... in shaa Allah.. yang terbaik...


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


trimester pertama  

salam wrt...


Melihat Zaujahku setiap hari muntah.. 
symtom ibu mengandung... 
moga dikurniakan kesihatan...
usia beliau dah 27 tahun 1 hari.. 
Ya Allah.. jadikan anak yg dikandungkan itu soleh solehah.. mnjadi saham kami di akhirat.. ameen

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


27 Tahun..  

salam wrt...

esok bufday Wife tersayang...
Moga sentiasa dalam rahmat Allah dan keberkatanNya...
Moga diberi kesihatan pada badan dan akal terhadap dunia akhirat...
Moga keluarga yang kita bina penuh dengan sakinah, mawaddah wa rahmah...
Moga Rezeki yang kita sama2 usahakan halal, baik dan berkat...
Moga Anak2 kita menjadi saham akhirat kita...
hafiz hafizah quran...

Moga Allah meredhoimu Wahai isteri tersayang..

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


roti bom  

salam wrt.. pagi ni nk sarapan pagi dgn zaujah. dan mak mertua di pekan rembau. pilihan roti bom. tmpt yg arwah ayah suka singgah.πŸ˜„ hanifa boleh lak tido cmni...



jap lagi nk gi kursus umrah. x lama lagi dh nak gerak. Zaujah gtau td perjalanan ke Amman jordan dulu. then, lps baitulmaqdis baru buat umrah. lps tu ke madinah..πŸ˜„

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


kerinduan itu...  


salam wrt...

kerinduan kepada 3 masjid suci semakin membara...

Gaharu dibakar....

teringat kembali memory lama....

ya Allah.. sampaikanlah daku....

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


result UPSR  

salam wrt...

hari ni keluar result UPSR! moga Kejayaan bersama anak-anak yang berusaha dan bertawakkal kepada Allah...

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Adik kepada Kakak🌺 Southville city  


salam wrt..

sekarang, ummi sudah nk dkt 2 bulan morning sickness... Alhamdulillah.. Moga direzekikan dengan roh dan jasad yang soleh solehah! in shaa Allah...

Ummi sedang settlekn urusan rumah di southville City. in shaa Allah.. Moga semuanya berjalan lancar! 

πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


November 15  

salam wrt..

anak ayah, Iefa dah batuk dan selsema..
moga segera sembuh.. sian ayah tengok... dah 2 hari.. nak masuk 3 hari.. syafakillah...

birthday ummi tinggal lagi 5 hari lagi.. isnin depan... moga dipanjangkab umur..

ya Allah.. permudahkan urusanku serta urusan keluargaku... mudahkan aku mmbaiki ibadahku.. permudahkan perjalanan kerjayaku dan perniagaanku jua... ameen


Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button



Baca Selanjutnya..
AddThis Social Bookmark Button


Related Posts with Thumbnails

Bumi Tuhan... Bersaksilah

 

Design by Amanda @ Blogger Buster